Κλεισθένους 7, Αθήνα  Μαρίνης Πετρόπουλος 6972221033Άννα Βούτα 6937271770    info@syllogos-tropaiaton.gr, syllogostropaiaton@gmail.com    

logo

 

Αθήνα  23/02/2020

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΟΠΑΙΑΤΩΝ

(11/2017 – 02/2020)

 

1. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 5 Νοεμβρίου 2017 : Οικονομική βοήθεια σε αγαπητό μας συμπατριώτη με απόφαση κατά τη μέρα των εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου.

9 Δεκεμβρίου 2017 : Αντιπροσωπεία του Συλλόγου μετέβη στο Παλούμπα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πύργου Πλαπούτα, στη διαβούλευση του Δήμου Γορτυνίας, όπου ο τότε Δήμαρχος κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος όσον αφορά τα Τρόπαια αναφέρθηκε α) στην αναμόρφωση της ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ, που αποτελεί παράδειγμα ανάπτυξης «από κάτω προς τα πάνω», συνεχάρη τη δραστηριότητα του Συλλόγου και ευχήθηκε όπως η προσπάθεια αυτή να γίνει παράδειγμα και για άλλους Συλλόγους β) στη σημασία και την ανάπτυξη των μονοπατιών. Η πρόεδρος του Συλλόγου έλαβε το λόγο και αναφέρθηκε α) στην αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης των Τροπαίων β) στη δημιουργία Γεωργικού Λυκείου στην περιοχή μας γ) στην παρέμβαση με τα απαραίτητα έργα από το Δήμο, ώστε να είναι βατό το ανατολικό μονοπάτι Μαλαμόγιαννης - Τυχερός - Σουβάρης - Πάνω χωριό, που είναι πολύ επικίνδυνο αν και είναι μέσα στον ιστό του χωριού και για το οποίο υπάρχει μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

31 Δεκεμβρίου 2017 : Ρίψη βεγγαλικών από την Κουκούλα για την Πρωτοχρονιά με έξοδα και φροντίδα του Συλλόγου.

21 Ιανουαρίου 2018 : Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, χορός και πλούσια λαχειοφόρος του Συλλόγου μας για το 2018 με μεγάλη συμμετοχή.

29 Απριλίου 2018 : Συμμετοχή του Συλλόγου στο LET'S DO IT GREECE 2018 με καθαρισμό και κοπή θάμνων στην Άκοβα.

1 Ιουλίου 2018 : Εκδήλωση στο Polis art cafe. Μελοποίηση ποιημάτων της συμπατριώτισσας Ζαχαροπούλου-Ηλιοπούλου από το συμπατριώτη μουσικό Νίκο Νικητόπουλο. Απαγγελία ποιημάτων της ποιήτριας από τη Μάρθα Παπαδοπούλου, φιλόλογο, ποιήτρια, ηθοποιό και την Κωνσταντίνα Νικ. Ζευκιλή, φιλόλογο, γλωσσολόγο, σύμβουλο επικοινωνίας με τη μουσική υπόκρουση στο πιάνο από το Νίκο Νικητόπουλο. Bazaar βιβλίου με ευγενική προσφορά βιβλίων προς στο Σύλλογο από τις κυρίες Ελένη Ζαχαροπούλου - Ηλιοπούλου και Μαρίνα Σταθά. Τα έσοδα της εκδήλωσης ενίσχυσαν οικονομικά το Σύλλογο και τις ευχαριστούμε θερμά.

4 Αυγούστου 2018 : Επίσκεψη Τροπαιατών στο θέατρο Σέττας Εύβοιας για την Τριλογία του Αισχύλου «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» με την Τροπαιάτισσα Ματίνα Θεόδ. Παπαγεωργίου σε εξαιρετική απόδοση, με το σύζυγό της Δημήτρη Παπακωνσταντίνου σε συγκλονιστική ερμηνεία και με τη μικρή ανιψιά τους Εμμέλεια Παπαγεωργίου που έπαιζε φλάουτο και την απολαύσαμε όλοι στην πίτα μας του 2019.

Δεκέμβριος 2018 : Συμμετοχή του Συλλόγου μας με προσφορά κερασμάτων στο «1ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό», που διοργανώθηκε στα Τρόπαια από το Σύλλογο Γορτυνίας «Ο Λάδωνας».

10 Φεβρουαρίου 2019 : Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2019, χορός και πλούσια λαχειοφόρος του Συλλόγου μας με μεγάλη συμμετοχή. Γιορτάσαμε τα 80 έτη του Συλλόγου με βράβευση 250 μελών Δ.Σ. από το 1938 έως το 2018.

10 Οκτωβρίου 2019 : Επισκεφτήκαμε, κεράσαμε και ευχαριστήσαμε το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γορτυνίας για την άψογη συνεργασία μας και την ανιδιοτελή προσφορά τους μέχρι τώρα στο θέμα της ανάπλασης της ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ και της διαπλάτυνσης του δρόμου Τρόπαια - Φράγμα. Συζητήσαμε το θέμα της αξιοποίησης του τέως Κοινοτικού Καταστήματος μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», με τη δημιουργία ενός θεματικού μουσείου, για το οποίο προσφέρθηκαν να συντάξουν μελέτη εντός 20 ημερών. Για το θέμα ήρθαμε σε επικοινωνία με το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τροπαίων. ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

Δεκέμβριος 2019 : Συμμετοχή του Συλλόγου μας με προσφορά κερασμάτων στο «2ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό», που διοργανώθηκε στα Τρόπαια από το Σύλλογο Γορτυνίας «Ο Λάδωνας».

Ιανουάριος 2020 : Συνεργασία του Συλλόγου μας με τη ΔΗ.Κ.Ε.Γ. του Δήμου Γορτυνίας για την προσεχή Αποκριάτικη Εκδήλωση στα Τρόπαια την Κυριακή 1-3-2020 στο «λιώσιμο του χοιρινού».

Φεβρουάριος 2020 : Απόφαση του Δ.Σ. για κοπή της πίτας 2020 του Συλλόγου μας στα Τρόπαια το Σάββατο 29-2-2020 και το «πέταμα του αετού» την Καθαρή Δευτέρα 2-3-2020 στην ΚΟΥΚΟΥΛΑ μας.

2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Νοέμβριος 2017 : Γενική Συνέλευση Πολυκατοικίας και συμμετοχή του Δ.Σ. στην επιτροπή ελέγχου οικονομικών της πολ/κίας. Απαιτήσαμε αποστολή εξωδίκων σε οφειλέτες κοινοχρήστων προκειμένου να μην παραγραφούν. Με τα έσοδα ξαναλειτούργησε το ασανσέρ.

12 Νοεμβρίου 2018 : Έγινε αυτοψία εκτιμητή για το γραφείο μας.

Ιανουάριος – Μάρτιος 2019 : Σύνταξη έκθεσης εκτιμητή ακινήτων για το γραφείο του Συλλόγου, ανάθεση πώλησης σε μεσιτικά γραφεία, ανάρτηση στην ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ανάθεση σε άλλα μεσιτικά γραφεία, επισκέψεις υποψήφιων αγοραστών και αναζήτηση νέου γραφείου – αίθουσας.

7 Απριλίου 2019 : Έκτακτη Γενική Συνέλευση Συλλόγου για την αντικατάσταση του γραφείου. Ορίστηκε εξαμελής επιτροπή γνωμοδότησης. Η επιτροπή δεν προχώρησε σε συγκεκριμένο γραπτό πόρισμα προς το Δ.Σ. Με τη διαδικασία αυτή που πρότεινε η Γενική Συνέλευση υπήρξε καθυστέρηση στην αντικατάσταση του γραφείου και με το δεδομένο ότι ο αγοραστής ήταν Ιταλός και βιαστικός δεν προβήκαμε σε καμία περαιτέρω ενέργεια. Σημειώνουμε ότι η τιμή των 40.000 € που είχε προσφερθεί, ήταν ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για πώληση και αγορά άλλης αίθουσας, που χάθηκε. Μία χαμένη ευκαιρία.

Σεπτέμβριος 2019 : Άκαρπη συνέλευση Πολυκατοικίας Κλεισθένους 7 για το ενδεχόμενο πώλησης όλης της πολυκατοικίας, όπου βρίσκεται το γραφείο μας.

4 Νοεμβρίου 2019 : Συνεχίζονται οι διαταγές πληρωμής κοινοχρήστων, που όμως για παράδειγμα σε μία δικαστική απόφαση από χρέος κοινοχρήστων 7.517 € επιδικάστηκε ποσό 1.321,90 € με αποτέλεσμα να αυξάνονται αλματωδώς τα χρέη της πολυκατοικίας και να απαξιώνεται η πολυκατοικία και κατά συνέπεια το γραφείο.

18 Φεβρουαρίου 2020 : Τέθηκε θέμα νομιμότητας της διαχείρισης, η καθαριότητα είναι ανεπαρκής, υπάρχει έλλειψη ηλεκτροδότησης κλπ.

3. ΑΝΑΠΛΑΣΗ - ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ

Ιανουάριος 2018 – Δεκέμβριος 2019 : 1η ανακοίνωση στις 22-6-2018 από το ΤΑΠ-ΤΟΚ όπου φαίνεται ότι ένα από τα 5 έργα που έχουν ωριμότητα 100% σε σύνολο 15 στο Δήμο Γορτυνίας, είναι και η ΚΟΥΚΟΥΛΑ Τροπαίων. Στενή συνεργασία Συλλόγου, ΤΑΠ-ΤΟΚ, Δήμου Γορτυνίας και Περιφέρειας για ΚΟΥΚΟΥΛΑ, με τις νέες αρχές να ελέγχουν από την αρχή το φάκελο και τελικά να δίνουν συγχαρητήρια στο Σύλλογο για το σύντομο χρονικό διάστημα στο οποίο συντάχθηκε και προωθήθηκε σε τέτοιο βαθμό σε Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια και οικονομικές Επιτροπές ο φάκελος ΚΟΥΚΟΥΛΑ. Επαγρυπνούσαμε και παρακολουθούσαμε στενά το φάκελο, που είναι από τους πρώτους που υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα.

Οκτώβρης 2019 : Διεκπεραίωση της ακίνητης περιουσίας του Συλλόγου στο Κτηματολόγιο και Συμπλήρωση του Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων του Συλλόγου.

10 Νοεμβρίου 2019 : Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. με το νέο Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας στην Τρίπολη, όπου συζητήθηκαν με θετική ανταπόκριση τα θέματα της ανάπλασης της ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ, η ασφαλτόστρωση του δρόμου Τρόπαια – Φράγμα Λίμνης Λάδωνα μετά τη διαπλάτυνσή του και η ανάπλαση της λίμνης του Λάδωνα μέσω ΤΑΠ-ΤΟΚ.

4. ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΤΡΟΠΑΙΑ – ΦΡΑΓΜΑ ΛΙΜΝΗΣ ΛΑΔΩΝΑ

Αύγουστος 2018 : 1η επίσκεψη κλιμακίου ΜΟΜΚΑ στα Τρόπαια που υπήρξε ανεπιτυχής, διότι το κλιμάκιο οδηγήθηκε από τους τοπικούς παράγοντες στην Αγία Μαρίνα αντί του δρόμου Τρόπαια - Φράγμα - Λίμνη. Οι πρωτοβουλίες του Συλλόγου για τη διαπλάτυνση παρόλα αυτά συνεχίστηκαν κρυφά. Υπήρξαν αλλεπάλληλες προσπάθειες και πολλές δυσκολίες και πετύχαμε αρχικά θετική εισήγηση από τον τότε υπεύθυνο του κλιμακίου της ΜΟΜΚΑ, που όμως έγινε κατ’ εκτίμηση και χωρίς νέα αυτοψία.

6 Νοεμβρίου 2018 : Πολύωρη συνάντηση της Προέδρου του Συλλόγου μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον ταξίαρχο - Διοικητή της ΜΟΜΚΑ για το θέμα της διαπλάτυνσης του δρόμου Τρόπαια – Λίμνη Λάδωνα. Η συνάντηση είχε πολλές δυσκολίες και αγωνία λόγω της άρνησης του Διοικητή να εγκρίνει το έργο, λόγω του ότι δεν ήταν βασικής στρατηγικής σημασίας για το στρατό. Όμως με το επιχείρημα της ύπαρξης του υδροηλεκτρικού φράγματος και της αρχικής χάραξης του εν λόγω δρόμου από την τότε ΜΟΜΑ, το κλίμα βελτιώθηκε.  Τελικά για να πάρουμε την τελική προφορική έγκριση αναλάβαμε την υποχρέωση να διαπραγματευτούμε την ανάληψη της δαπάνης των καυσίμων από το Δήμο μειώνοντας έτσι τη δαπάνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Απρίλιος 2019 : Συνέχιση ενεργειών με συναντήσεις, έγγραφα, e-mail και τηλεφωνήματα με τη ΜΟΜΚΑ για διαδικαστικά θέματα. Πραγματοποίηση 2ης αυτοψίας αξιωματούχων της ΜΟΜΚΑ παρουσία του Δημάρχου Ι. Γιαννόπουλου εν όψει της ολοκλήρωσης του φακέλου για τη διαπλάτυνση του δρόμου Τρόπαια – Φράγμα Λίμνης Λάδωνα, προκειμένου να κατατεθεί για την τελική υπογραφή και έγκριση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Συζητήθηκε η συνεργασία με το Δήμο Γορτυνίας για τη συγκεκριμενοποίηση των όρων σίτισης και στέγασης των μελών του συνεργείου της ΜΟΜΚΑ.

25 Απριλίου 2019 : Απόφαση Δημοτικού συμβουλίου με θέμα «Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την υλοποίηση έργου οδοποιίας»

24 Ιουνίου 2019 : Υπογραφή σύμβασης Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Δήμου Γορτυνίας για τη διαπλάτυνση του δρόμου.

Ιούλιος – Αύγουστος 2019 : Στενή συνεργασία Συλλόγου και Δήμου Γορτυνίας για τα οργανωτικά της διαμονής της ΜΟΜΚΑ στα Τρόπαια. Υπήρξε απαίτηση του Συλλόγου για σίτιση του κλιμακίου της ΜΟΜΚΑ μόνο στα Τρόπαια με σκοπό την ενίσχυση των επαγγελματιών του χωριού μας. Αποφασίστηκε επίσης να τρώνε εναλλάξ ανά 20 μέρες και στα τρία εστιατόρια (Σταυρέας, Πέτρινο, Πάρκο) μέχρι το πέρας των εργασιών διαπλάτυνσης.

Αύγουστος 2019 : Συλλογή υπογραφών από ιδιώτες ιδιοκτήτες των σημείων διαπλάτυνσης του δρόμου Τρόπαια - Φράγμα. Μετά από αλλεπάλληλες επιτόπιες επισκέψεις του Συλλόγου με ντόπιους κατοίκους κατεγράφησαν οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων που θα παρέμβει η ΜΟΜΚΑ και ορίστηκαν τα σημεία πάνω σε κατάλληλα διαμορφωμένο δορυφορικό χάρτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όλο εγχείρημα πέρασε από 3 υπουργούς. Ξεκίνησε με Καμένο, ακολούθησε ο Αποστολάκης και τέλος ο Παναγιωτόπουλος.

Οκτωβρίου 2019 : Συνάντηση μελών του Δ.Σ. με το Δήμαρχο κ. Στάθη Κούλη όπου συζητήθηκε α) η σηματοδότηση και η απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά την διάρκεια των εργασιών της ΜΟΜΚΑ, β) η απόρριψη των μπαζών που θα προέλθουν από τα σημεία επέμβασης, γ) η κατολίσθηση μέρους της ιδιοκτησίας του Συλλόγου στη στροφή του Μπαρλαμπά.

7 Οκτωβρίου 2019 : Η ΜΟΜΚΑ κατέβηκε στα Τρόπαια με τα απαραίτητα μηχανήματα από Λουτράκι μέσω Ολυμπίας, λόγω του στενού δρόμου στην περιοχή των Λαγκαδίων, το μεσημέρι της Δευτέρας 07/10/2019. Τα μηχανήματα μεταφέρθηκαν με νταλίκες, ξεφορτώθηκαν και αποθηκεύτηκαν σε χώρο της ΔΕΗ πλησίον του φράγματος Λάδωνα, οι δε νταλίκες επέστρεψαν αμέσως μετά στη βάση τους στο Λουτράκι με τους οδηγούς τους. Ο Σύλλογος ήταν παρών με αντιπροσωπεία και προσέφερε κεράσματα στο στρατιωτικό προσωπικό.

8 Οκτωβρίου 2019 : Έναρξη των εργασιών διαπλάτυνσης της ΜΟΜΚΑ. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. ήταν παρούσα για πολλές μέρες με κεράσματα στο κλιμάκιο.

Νοέμβριος 2019 : Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δ.Σ. στο εργοτάξιο της ΜΟΜΚΑ στα Τρόπαια. Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τροπαίων και επίλυση διαδικαστικών θεμάτων.

12 Δεκεμβρίου 2019 : Νέα επίσκεψη του Δ.Σ. στο εργοτάξιο της ΜΟΜΚΑ στα Τρόπαια και συνάντηση με τον Ταξίαρχο-Διευθυντή της ΜΟΜΚΑ και τον υπεύθυνο Τοπογράφο, για από κοινού αυτοψία, λόγω κατολίσθησης που είχε προϋπάρξει. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό και το έργο συνεχίστηκε κανονικά.

Δεκέμβριος 2019 : Τέλος κονδυλίου. Συνέχιση της διαμεσολάβησης Συλλόγου με ΜΟΜΚΑ και Αντιδήμαρχο για ολοκλήρωση της διαπλάτυνσης. Προσφορά από το ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ του κτηρίου του Γηροκομείου για δωρεάν διαμονή του κλιμακίου της ΜΟΜΚΑ έως το πέρας των εργασιών.

Φεβρουάριος 2020 : Εξασφάλιση σίτισης της ΜΟΜΚΑ για επιπλέον διαμονή 2 εβδομάδων από συμπατριώτες δωρητές.

 5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗΣ

Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2017 :

Πρωτοβουλία 1 :

Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής VODAFONE  

Στα πλαίσια των δράσεων του Συλλόγου για την αναβάθμιση της Α/βάθμιας περίθαλψης στους κατοίκους της Δημοτικής ενότητας Τροπαίων, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ήρθε σε επαφές με τη VODAFONE και απηύθυνε αίτημα για την  συμμετοχή του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ στο πρόγραμμα Τηλεϊατρικής, που προσφέρει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία αυτή ολοκληρώθηκε με την αρνητική απάντηση και με το αιτιολογικό ότι η Vodafone είχε απευθυνθεί το Σεπτέμβριο του ιδίου Έτους στον  Διευθυντή του Κέντρου Υγείας και δεν είχε υπάρξει ενδιαφέρον για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Ιανουάριος – Μάρτιος 2018 :

Πρωτοβουλία 2 :

Ανάπτυξη Κινητών μονάδων υγείας - Πρόγραμμα ΤΑΛΩΣ ΙΙ

Σε συνέχεια της προηγούμενης πρωτοβουλίας, ο Τροπαιάτης ιατρός κ. Γεώργιος Πετρόπουλος στις 21/1/2018, έθεσε υπόψη της Προέδρου του Δ.Σ. ιδιωτικό φάκελο για ανάπτυξη ιδιωτικής κινητής μονάδας τηλεϊατρικής (ΤΑΛΩΣ ΙΙ) με έδρα τα Τρόπαια. Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ανέλαβε να εξετάσει τις προϋποθέσεις του έργου, καθώς και τις ενέργειες  με τις οποίες  ο Σύλλογος θα μπορούσε να συμβάλει με άλλους φορείς της περιοχής του Δήμου Γορτυνίας (π.χ. Δήμος, Σύλλογοι, Ιδιώτες κτλ). Το μέλος του Δ.Σ. μετά από συμμετοχή στο  συνέδριο "Σύγχρονες Υπηρεσίες Υγείας με Επίκεντρο τον Ασθενή : Καλές Πρακτικές Πληροφορικής Διαλειτουργικότητας", το Φεβρουάριο 2018 στο ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ανέλυσε τις ανάγκες του έργου (τεχνικές - επιχειρησιακές - οικονομικές) και παρέδωσε στις 5/3/2018 την εισήγησή του στο Δ.Σ για ενημέρωση του Συλλόγου. Τα μέλη του Δ.Σ., αφού μελέτησαν τις πτυχές του έργου, έκριναν ότι ο Σύλλογος δεν μπορεί να αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες, διότι : α) Πρόκειται για ιδιωτικό έργο και  δεν υπάρχει πρόβλεψη από το καταστατικό του Συλλόγου για την συμμετοχή του σε τέτοιες δράσεις. β) Ο Σύλλογος δεν διαθέτει επάρκεια σε οικονομικούς  πόρους, ούτε στελέχη για να αναλάβουν και να προωθήσουν την συμμετοχή του σε ένα ιδιωτικό φορέα εκμετάλλευσης του έργου, ο οποίος θα πρέπει να συσταθεί για το σκοπό αυτό.

6. ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΚΟΒΑΣ

29 Απριλίου 2018 : Ο Σύλλογος Τροπαιατών Αθήνας έλαβε μέρος στην Πανελλαδική Εκστρατεία «LET’S DO IT GREECE 2018», τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, στο πλαίσιο της οποίας συνεχίσαμε τον καθαρισμό του χώρου των κάστρων της ΑΚΟΒΑΣ από τους θάμνους. Ήταν μια συνέχεια της προσπάθειας που ξεκινήσαμε στις 1-2 Ιουλίου 2017, αφού ανανεώσαμε τις σχετικές εγκρίσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και το Δασαρχείο Βυτίνας. Οι εθελοντές ήταν από Αθήνα και από τη νεολαία των Τροπαίων. Ο καθαρισμός του χώρου των κάστρων της ΑΚΟΒΑΣ κρίνεται αναγκαίος, ώστε να μπορεί να είναι επισκέψιμος από περιπατητές. Ο Σύλλογός μας έχει ήδη ανοίξει το μονοπάτι που ενώνει την ΑΚΟΒΑ και το μοναστήρι της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ με την ανατολική πλευρά των Τροπαίων (θέση ΣΤΑΥΡΟΣ). Επιθυμία και στόχος μας είναι στο άμεσο μέλλον να ενωθεί ο αρχαιολογικός χώρος της ΑΚΟΒΑΣ με το πιστοποιημένο μονοπάτι MainalonTrail. Έτσι πιστεύουμε ότι η ΑΚΟΒΑ μπορεί να αναδειχτεί και να γίνει για τον τουρίστα ένας ενδιάμεσος σταθμός μεταξύ Δημητσάνας – Βυτίνας και Ολυμπίας, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της περιοχής μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και το Δήμαρχο Γορτυνίας για τη βοήθειά τους στην εθελοντική αυτή εκστρατεία, η οποία μπορεί να γίνει απαρχή για μία πιο συντονισμένη προσπάθεια από τους κατοίκους της περιοχής για την ανάδειξη του χώρου.

7. ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ TROPEA ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον Ιταλό δικηγόρο Φράνκο Ιαννέλλι, παντρεμένο με Ελληνίδα που ζουν στην Παργκέλια, μια πόλη κοντά στην Tropea Καλαβρίας, για αδελφοποίηση με τα Τρόπαια Αρκαδίας εν όψει του 2021, όπου η Tropea Καλαβρίας θα είναι υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα της Ιταλίας. Είναι μία ακόμα ευκαιρία για ήπια τουριστική ανάπτυξη από την Ιταλία με δεδομένο ότι στην περιοχή μας έχουμε ακόμα α) το υδροηλεκτρικό φράγμα του Λάδωνα που κατασκευάστηκε από Ιταλούς β) την Ενετική καστροπολιτεία της ΑΚΟΒΑΣ.

8. ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Το απερχόμενο Δ.Σ. παρέλαβε στις 31-10-2017 ταμειακό απόθεμα ποσού 2.484,99 € και παραδίδει στις 31-01-2020 ποσό 8.142,62 € με πληρωμένες τις μελέτες της ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ και χωρίς άλλα βάρη. 

 

Το Δ.Σ. Συλλόγου Τροπαιατών

Εγγραφείτε στον Επαγγελματικό Κατάλογο 

Κλεισθένους 7, Αθήνα Μαρίνης Πετρόπουλος 6972221033Άννα Βούτα 6937271770
info@syllogos-tropaiaton.gr, syllogostropaiaton@gmail.com     

ΕπισκεψιμότηταΕπισκεψιμότητα92081