Κλεισθένους 7, Αθήνα  Μαρίνης Πετρόπουλος 6972221033Άννα Βούτα 6937271770    info@syllogos-tropaiaton.gr, syllogostropaiaton@gmail.com    

logo

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ 

Η πρόεδρος του Συλλόγου Άννα Βούτα και ο γραμματέας Μαρίνης Πετρόπουλος, εκπροσωπώντας το Σύλλογο Τροπαιατών, που είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Γορτυνίας, μετέβησαν στο Παλούμπα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 11:00 π. μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πύργου Πλαπούτα, μετά από πρόσκληση με αρ. πρωτ. 10688/28-11-2017/Δήμος Γορτυνίας και με θέματα ημερήσιας διάταξης :

  1. 1. Επικαιροποίηση Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Γορτυνίας 2015-2019.
  2. 2. Κατάρτιση του σχεδίου Προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων και Ετησίου Προγράμματος Δράσης του Δήμου Γορτυνίας, οικονομικού έτους 2018.

Στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος παρουσίασε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου. Όσον αφορά τα Τρόπαια αναφέρθηκε :

  • - στην αναμόρφωση της ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ, που αποτελεί παράδειγμα ανάπτυξης «από κάτω προς τα πάνω», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Συνεχάρη τη δραστηριότητα του Συλλόγου, εξήρε την αμεσότητα και την παρακολούθηση της διαδικασίας μέσω της οποίας επετεύχθη σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα τόσο σημαντικό έργο. Κατόπιν ευχήθηκε όπως η προσπάθεια του Συλλόγου να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους 
  • - στην ανάπλαση του κεντρικού δρόμου των Τροπαίων, η οποία προχωράει κανονικά
  • - στη σημασία και την ανάπτυξη των μονοπατιών
  • - στο γενικότερο πρόβλημα του Δήμου, όσον αφορά στην ένταξη και χρήση του δωρηθέντος ασθενοφόρου προς το Δήμο

Η πρόεδρος του Συλλόγου έλαβε το λόγο και αναφέρθηκε :

  • - στην αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης των Τροπαίων
  • - στη δημιουργία Γεωργικού Λυκείου στην περιοχή μας
  • - στην παρέμβαση με τα απαραίτητα έργα από το Δήμο, ώστε να είναι βατό το ανατολικό μονοπάτι Μαλαμόγιαννης - Τυχερός - Σουβάρης - Βουτέϊκα, για το οποίο υπάρχει τεχνικοοικονομική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Αθήνα  1 / 4 / 2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

«Let’s do it Greece 2018»

Ο Σύλλογος Τροπαιατών Αθήνας, συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης της καστροπολιτείας της Άκοβας, συμμετέχει στα πλαίσια της Πανελλήνιας Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Δράσης «Let’s do it Greece 2018», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29  Απριλίου σε πάνω από 2.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα για 7η συνεχή χρονιά, με τη στήριξη του Δήμου Γορτυνίας και σε συνεργασία με εθελοντές από Αθήνα και κατοίκους της περιοχής μας.

Η δράση ξεκινάει την Κυριακή 29-4-2018, με ραντεβού εκκίνησης στον Άγιο Νεκτάριο, 07:00 π.μ., μεταφορά με αγροτικά  και περιλαμβάνει τον καθαρισμό του αρχαιολογικού χώρου της ΑΚΟΒΑΣ και το κόψιμο των θάμνων.

Είναι μια συνέχεια των προηγούμενων δράσεων για την ανάδειξη της ΑΚΟΒΑΣ και κατ’ επέκταση για την ανάπτυξη της περιοχής μας !!!

Ευελπιστούμε στη συμμετοχή σας.

Eπικοινωνία :

Άννα Βούτα : 6937271770,  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Μαρίνης Πετρόπουλος : 6972221033, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Αθήνα  5 / 5 / 2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

«Let’s do it Greece 2018»

 

Ο Σύλλογος Τροπαιατών Αθήνας την Κυριακή 29/04/2018 έλαβε μέρος στην Πανελλαδική Εκστρατεία «LET’S DO IT GREECE 2018», τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, στο πλαίσιο της οποίας συνεχίσαμε τον καθαρισμό  του χώρου των κάστρων της ΑΚΟΒΑΣ στη περιοχή Τροπαίων από τους θάμνους. Ήταν μια συνέχεια της προσπάθειας που ξεκινήσαμε στις 1-2/7/2017, αφού ανανεώσαμε τις σχετικές εγκρίσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και το Δασαρχείο Βυτίνας.

Στην ομάδα έλαβαν μέρος μέλη του Συλλόγου Τροπαιατών από Αθήνα, από τη νεολαία Τροπαίων οι Βασίλης Π. Νικητόπουλος, Νίκος Βγενόπουλος και Νίκος Κ. Πανόπουλος και υπάλληλοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος για μία ακόμη φορά ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και στήριξε την προσπάθεια με τη φυσική του παρουσία και την παραχώρηση εργατών, φορτηγού και εργαλείων του Δήμου.

Ο καθαρισμός του χώρου των κάστρων της ΑΚΟΒΑΣ κρίνεται αναγκαίος, ώστε να μπορεί να είναι επισκέψιμος από περιπατητές. Ο Σύλλογός μας έχει ήδη ανοίξει το μονοπάτι που ενώνει την ΑΚΟΒΑ και το μοναστήρι της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ με την ανατολική πλευρά των Τροπαίων (θέση ΣΤΑΥΡΟΣ). Επιθυμία και στόχος μας είναι στο άμεσο μέλλον να ενωθεί ο αρχαιολογικός χώρος της ΑΚΟΒΑΣ με το πιστοποιημένο μονοπάτι MainalonTrail. Έτσι πιστεύουμε ότι η ΑΚΟΒΑ μπορεί να αναδειχτεί και να γίνει για τον τουρίστα ένας ενδιάμεσος σταθμός μεταξύ Δημητσάνας – Βυτίνας και Ολυμπίας, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και το Δήμαρχο Γορτυνίας για τη βοήθειά τους στην εθελοντική αυτή εκστρατεία, η οποία μπορεί να γίνει απαρχή για μία πιο συντονισμένη προσπάθεια από τους κατοίκους της περιοχής για την ανάδειξη του χώρου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Αύγουστος 2019

Δράσεις του Συλλόγου Τροπαιατών 2017 - 19

Ο Σύλλογος Τροπαιατών Αθήνας έχοντας ως στόχο την πολιτιστική, οικονομική και ήπια τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Τροπαίων, δραστηριοποιείται στους παρακάτω άξονες.

1. ΚΟΥΚΟΥΛΑ

Μετά τον αποχαρακτηρισμό από το  Δασαρχείο Βυτίνας και τις μεταγραφές των τίτλων ιδιοκτησίας, ο Σύλλογος  σύναψε χρησιδάνειο για τη ΚΟΥΚΟΥΛΑ με το Δήμο Γορτυνίας με σκοπό την ανάπλαση του χώρου. Έχουν περατωθεί οι μελέτες διαμόρφωσης, οι οποίες υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν από τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο έγκρισης από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή και έκδοσης Οικοδομικής Άδειας. Το επόμενο στάδιο (Οκτώβρης 2017) είναι η υποβολή για έγκριση προς ένταξη για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε την άμεση υδροδότηση της ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ.

2. ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΚΟΒΑΣ

Ο Σύλλογος κατόπιν αδειών από την Εφορία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και τη Δασική Υπηρεσία Βυτίνας με τη βοήθεια εθελοντών συμπατριωτών από Τρόπαια και Βυζίκι καθάρισε τον Ιούλιο ένα μεγάλο μέρος του αρχαιολογικού χώρου της ΑΚΟΒΑΣ από τους θάμνους. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε τη δαπάνη για ράντισμα του καθαρισμένου χώρου προς αποφυγή νέας βλάστησης.

3. ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Ο Σύλλογος με τη σημαντική και πολύπλευρη βοήθεια του υπεύθυνου του μονοπατιού MainalonTrail κ. Γιάννη Λαγού έχει πετύχει με τη βοήθεια και των εθελοντών συμπατριωτών τη διάνοιξη του μονοπατιού «Σταυρός» (Τρόπαια) – «Μοναστήρι Ευαγγελίστριας» – «Καστροπολιτεία  Άκοβας». Τον Ιούλιο έγινε η σηματοδότηση του μονοπατιού με ειδικά ταμπελάκια, που δείχνουν το μονοπάτι στο περιπατητή. Στόχος είναι η ένωση του μονοπατιού με το ευρύτερο δίκτυο μονοπατιών της περιοχής μέσω του MainalonTrail και η πιστοποίησή του! 

4. ΦΡΑΓΜΑ – ΛΙΜΝΗ

Ο Σύλλογος με ενέργειές του έστειλε από κοινού με το Δήμαρχο έγγραφο προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/ΜΟΜΑ με αίτημα τη διαπλάτυνση του δρόμου Τρόπαια – Φράγμα – Λίμνη. Πράγματι λίγο πριν το 15αύγουστο κατέβηκε κλιμάκιο της ΜΟΜΑ στα Τρόπαια για επιτόπια αυτοψία πριν την έναρξη των εργασιών. Ευελπιστούμε ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια να αξιοποιήσει στο μέγιστο την ευκαιρία αυτή!

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες να αγκαλιάσουν τις ενέργειες του Συλλόγου και να «συστρατευτούν» στην ευόδωσή τους. Είναι αυτονόητο ότι κάθε ιδέα προς το κοινό στόχο είναι ευπρόσδεκτη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Τροπαιατών

10 / 7 / 2017

Την Κυιακρή 2/7/2017 ομάδα αποτελούμενη από τους εθελοντές Γιάννη Λαγό ειδικό στα μονοπάτια και ιδρυτή του MainalonTrail, Μαρίνη Πετρόπουλο αντιπρόεδρο του Συλλόγου Τροπαιατών, Θανάση Θεοδωρακόπουλο από Βυζίκι και τον εργάτη Γιάννη Σταθά, που πληρώθηκε από συνδρομή μέλους του Συλλόγου σηματοδότησε το μονοπάτι Τρόπαια (Σταυρός) – Μοναστήρι Ευαγγελίστριας – Άκοβα. 

Το ειδικό σήμα (ταμπελάκι) είναι πράσινο τετράγωνο 8x8 εκατ. κολλημένο στο κέντρο λευκού τετραγώνου 14x14 εκατ. από αλουμίνιο. 

Τα σήματα τοποθετήθηκαν σε τέτοιες αποστάσεις, ώστε ο πεζοπόρος βρισκόμενος σε ένα σήμα, να βλέπει το επόμενο, βαδίζοντας έτσι με σιγουριά προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Τα σήματα καρφώθηκαν κατά κύριο λόγο σε δέντρα και όπου αυτό δεν ήταν δυνατό, χρησιμοποιήθηκαν σιδερένιοι πάσσαλοι.

Το άλογο που μετέφερε τα υλικά της σηματοδότησης ήταν του Χρήστου Μπαγέρη. 

Οι πάσσαλοι και τα σήματα ήταν προσφορά του Γ. Λαγού τον οποίο ευχαριστούμε και από αυτή τη θέση. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

10 / 7 / 2017

Ο Σύλλογος Τροπαιατών με έγγραφά του ζήτησε από την Εφορία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και από το Δασαρχείο Βυτίνας άδεια καθαρισμού του χώρου των κάστρων της Άκοβας από τους θάμνους (πουρνάρια) με εθελοντική εργασία από το Σύλλογο και τους φίλους του. Πράγματι οι υπηρεσίες με έγγραφό τους έδωσαν την αντίστοιχη έγκριση.

Ο Σύλλογος επίσης ενημέρωσε τηλεφωνικά το κλιμάκιο Πυροσβεστικής Τροπαίων για τις παραπάνω εργασίες και πήρε τη διαβεβαίωση ότι αν χρειαστεί θα βοηθήσει άμεσα.

Το Σαββατοκύριακο 1-2/7/2017 ο Σύλλογος Τροπαιατών εκπροσωπούμενος από την πρόεδρο Άννα Βούτα και τον αντιπρόεδρο Μαρίνη Πετρόπουλο κατέβηκε στα Τρόπαια και με την εθελοντική βοήθεια των Τροπαιατών Ανδρέα Νικολόπουλου και Αλέξη Σταθά, ενός έμμισθου εργάτη (από Γιάννη Κουτσιαρά και Θεόδωρο Λαμπρόπουλο) και με τη συμμετοχή των Βυζικιωτών εθελοντών Βασίλη Νικολόπουλου προέδρου Βυζικίου και Μαρίνου Δρακόπουλου καθάρισε ένα μεγάλο μέρος του αρχαιολογικού χώρου της Άκοβας.

Παρόντες ήταν και δύο εκπρόσωποι της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας ο Αλέκος Γούβης και η Ιωάννα Γούβη, οι οποίοι βοήθησαν με την τεχνογνωσία τους αλλά και με χειρονακτική εργασία.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

30 / 4 / 2017

Ο Σύλλογος Τροπαιατών με την απαραίτητη σύμφωνη γνώμη και υπογραφή του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Ι. Γιαννόπουλου κατέθεσε πρόταση διαπλάτυνσης του δρόμου Τρόπαια – Φράγμα – Λίμνη Λάδωνα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, (Διεύθυνση ΜΟΜΑ) τη Δευτέρα 24/4/2017.

Ο Δήμαρχος κ. Ι. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν σχετικές μελέτες και συμφώνησε ώστε ο Δήμος να αναλάβει τα έξοδα εστίασης και διανυκτέρευσης του προσωπικού της ΜΟΜΑ για το διάστημα των εργασιών.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

5 / 12 / 2016

Το Σάββατο 26/11/2016 ώρα 17:00 η πρόεδρος του Συλλόγου Άννα Βούτα και ο αντιπρόεδρος Μαρίνης Πετρόπουλος μετέβησαν στο Ελληνικό Γορτυνίας και εκπροσώπησαν το Σύλλογο Τροπαιατών στη γενική συνέλευση του «ΑΛΦΕΙΟΣ – ΜΑΙΝΑΛΟ 2014-2020», αφού πριν είχε υποβληθεί γραπτή αίτηση – δήλωση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του «ΑΛΦΕΙΟΣ – ΜΑΙΝΑΛΟ 2014-2020» για εγγραφή του Συλλόγου μας ως μέλους. 

Στο τέλος της γενικής συνέλευσης έγιναν οι εκλογές του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γορτυνίας – Μεγαλόπολης – Τρίπολης «ΑΛΦΕΙΟΣ – ΜΑΙΝΑΛΟ 2014-2020» για ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής και Διοικητικού Συμβουλίου, όπου ο Σύλλογός μας είχε δικαίωμα ψήφου.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

22 / 11 / 2015

Τροπαιάτικα κάλαντα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Τροπαιατών της Αθήνας, θέλοντας να δείξει την αγάπη του προς τους κατοίκους και το ενδιαφέρον του για το χωριό, ξεχύθηκε στους δρόμους και τα σοκάκια του την παραμονή των Χριστουγέννων με Αγιο-Βασιλιάτικες στολές, τρίγωνα, τύμπανα, πιατίνια, κουδουνάκια και ευχήθηκε χρόνια πολλά με τα «Τροπαιάτικα κάλαντα» :

Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, χρόνια ευτυχισμένα,

χαρούμενα Χριστούγεννα και πάντα μονιασμένα.

Ήρθαμε και στα Τρόπαια τα κάλαντα να πούμε,

οι κάτοικοι να ζήσουνε και να ευημερούνε.

Εμείς εδώ δεν ήρθαμε να φάμε και να πιούμε,

μόνο σας αγαπούσαμε, κ’ ήρθαμε να σας δούμε.

Δώστε μας και τον κόκορα, δώστε μας και την κότα,

δώστε μας και πεντέξι αυγά, να πάμε σ’ άλλη πόρτα.

Τις ευχές μας συνόδευε ένα συμβολικό δώρο, που ήταν ένα κόκκινο πουγκάκι με σοκολατάκι, καραμελίτσα και μία κρυστάλλινη καρδούλα. Ήταν μία όμορφη εμπειρία με έντονα συναισθήματα λόγω της θερμής αποδοχής από τους κατοίκους και τους περαστικούς.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τροπαίων, που αγκάλιασε από την αρχή την προσπάθεια και μοιράστηκε μαζί μας αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

5 / 11 / 2014

 ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΑ ΤΡΟΠΑΙΑ

Η Γραμματέας του εν Αθήναις συλλόγου Τροπαιατών, Άννα Βούτα, σε ευχαριστήρια ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη που νοιώθω για τους ανθρώπους που με βοήθησαν στη δεντροφύτευση που έγινε 24 έως 27 Οκτωβρίου 2014 στην θέση Σταυρός στα Τρόπαια Αρκαδίας.

Από το σώμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάθε έναν ξεχωριστά, ιδιαιτέρως τον Διοικητή Χρόνη Κυριάκο που ήταν κοντά μας από την Παρασκευή, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες με την ομάδα του που με οργάνωση και δυναμισμό φυτέψαμε 140 πικροδάφνες σε έδαφος πρανές.

Γενική επιστράτευση σήμανε στην οικογένεια Νικητοπούλου με τον Κώστα και τον εκσκαφέα του, τον Τάκη με το αγροτικό και τα εργαλεία, την Αγγελική και την Μαρία για την προσωπική τους εργασία καθώς και την Ευριδίκη που έδωσε το παρών με τα σπιτικά κουλουράκια και το νοστιμότατο κέικ που μας έστειλε. Την Δέσποινα Κατσικερού με τα παιδιά της που παρά την μικρή ηλικία τους προσέφεραν σημαντική βοήθεια.

Δεν βρίσκω λόγια για τον Γιώργο Δαή που ήταν κοντά μας από την πρώτη μέρα στην βροχή μέχρι την τελευταία, ήρθε από το Ναύπλιο ειδικά για αυτό το λόγο. Γιώργο με συγκίνησες ειλικρινά.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδίαιτερα τον Μαρίνη Στασινόπουλο, που ήταν αυτός ο οποίος στήριξε την ιδέα μου αρχικά και με βοήθησε έως το τέλος ηθικά και οικονομικά. Καθώς επίσης και την οικογένεια Πάνου Τσιατά για την γενναία προσφορά των 300 ευρώ αλλά και τα κεράσματα που μας προσέφεραν κατά την διάρκεια της δεντροφύτευσης.

Μεγάλη βοήθεια ήταν η δωρεάν μεταφορά των φυτών από την Αθήνα στα Τρόπαια, από τον Χρήστο Κλουκίνα, ο οποίος ήταν και θα είναι παρών όποτε ο σύλλογος τον χρειαστεί. Η εμπειρία και η γνώση του Σπήλιου Παρασκευόπουλου για την επιλογή φυτών, την αγορά και τοποθέτηση αυτόματου ποτίσματος, ήταν πολύτιμη.

Την οικογένεια Συριοπούλου, εκτός από τον Γιάννη που είναι μέλος του συλλόγου μας, την κόρη του Άννα και τον γιο του Παναγιώτη που ήταν παρόντες όποτε τους χρειάστηκα. Σημαντική ήταν η βοήθεια όλων όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση στην Αθήνα που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου και ιδιαίτερα την Γιάννα Κλουκίνα που βοήθησε στην οργάνωση της εκδήλωσης. Τον Μαρίνη Πετρόπουλο, τον Χρήστο Μπαγέρη και τον Βαγγέλη Σταθά για την συμμετοχή τους στην δεντροφύτευση.

Όσο για τον ταμία μας Παναγιώτη Κιντή (Ζούκας), ήταν αυτός που με παρότρυνε να συμμετέχω στον σύλλογο αλλά και ο λόγος παραμονής μου σε αυτόν. Χάρη στην προσφορά και την βοήθεια του υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθεας αυτής.

Η συμμετοχή όλων σας ήταν καταλυτική για την πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος. Πιστεύω στο μέλλον όλο και περισσότεροι συμπατριώτες μας να έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αντίστοιχες προσπάθειες.»

ΑΝΝΑ ΒΟΥΤΑ

Γραμματέας Δ.Σ.

6 / 6 / 2016

  ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΑΚΟΒΑΣ

Μετά την ενημερωτική ημερίδα «Μονοπάτια–Καταλύματα», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22/5/2016 στο Πνευματικό Κέντρο Τροπαίων από τον κ. Ιωάννη Λαγό (μονοπάτια) και την κ. Γεωργία  Δημοπούλου (καταλύματα), ξεκίνησε άμεσα η διάνοιξη του μονοπατιού «Σταυρός–Άκοβα» από εθελοντές.

Συγκεκριμένα στις 29/5 και 5/6/2016 ανέλαβαν δράση τα μέλη του Συλλόγου Τροπαιατών Άννα Βούτα, Μαρίνης Πετρόπουλος, Γιάννα Κλουκίνα και οι δραστήριοι Τροπαιάτες Χρήστος Κιντής (ταχυδρόμος), Κώστας Κλουκίνας (Κάλπος), Χρήστος Μπαγέρης, Μαρία Νικητοπούλου, Αντρέας Νικολόπουλος, Γιάννης Νικολόπουλος, Κώστας Πάτσης, Τάκης Πάτσης, Χρήστος Σταθάς (ΙΚΑ) και τα μικρά Πατσάκια Γιώργος και Νίκος.

Ευχαριστώ από καρδιάς ιδιαίτερα τον «εμπνευστή» κ. Ι. Λαγό που για δεύτερη φορά στις 29/5 ήταν κοντά μας ενεργά. Ήρθε πρώτος και έφυγε τελευταίος, δίνοντάς μας όχι μόνο το καλό παράδειγμα, αλλά και την εμπειρία και τη γνώση του γύρω από τη διάνοιξη των μονοπατιών και την πεζοπορία.

Συμπατριώτες πρέπει όλοι μας να αγκαλιάσουμε την προσπάθεια αυτή, ώστε να ανοίξουμε κι άλλα μονοπάτια γύρω από το χωριό μας. Στόχος μας είναι, πέραν της ένταξής μας στον ευρύτερο σχεδιασμό του Menalontrail και της επακόλουθης ανάπτυξης της περιοχής μας, να μπει η πεζοπορία στη ζωή μας για καλή φυσική κατάσταση, επαφή με τη φύση και γνωριμία του τόπου μας και της ιστορίας του.

Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι και ραντεβού στο χωριό μας για ξεκούραση και δράση!!!

Η Πρόεδρος

του Συλλόγου Τροπαιατών Αθήνας

Εγγραφείτε στον Επαγγελματικό Κατάλογο 

Κλεισθένους 7, Αθήνα Μαρίνης Πετρόπουλος 6972221033Άννα Βούτα 6937271770
info@syllogos-tropaiaton.gr, syllogostropaiaton@gmail.com     

ΕπισκεψιμότηταΕπισκεψιμότητα49326