Κλεισθένους 7, Αθήνα  Μαρίνης Πετρόπουλος 6972221033Άννα Βούτα 6937271770    info@syllogos-tropaiaton.gr, syllogostropaiaton@gmail.com    

logo

Αύγουστος 2019

Δράσεις του Συλλόγου Τροπαιατών 2017 - 19

Ο Σύλλογος Τροπαιατών Αθήνας έχοντας ως στόχο την πολιτιστική, οικονομική και ήπια τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Τροπαίων, δραστηριοποιείται στους παρακάτω άξονες.

1. ΚΟΥΚΟΥΛΑ

Μετά τον αποχαρακτηρισμό από το  Δασαρχείο Βυτίνας και τις μεταγραφές των τίτλων ιδιοκτησίας, ο Σύλλογος  σύναψε χρησιδάνειο για τη ΚΟΥΚΟΥΛΑ με το Δήμο Γορτυνίας με σκοπό την ανάπλαση του χώρου. Έχουν περατωθεί οι μελέτες διαμόρφωσης, οι οποίες υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν από τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο έγκρισης από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή και έκδοσης Οικοδομικής Άδειας. Το επόμενο στάδιο (Οκτώβρης 2017) είναι η υποβολή για έγκριση προς ένταξη για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε την άμεση υδροδότηση της ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ.

2. ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΚΟΒΑΣ

Ο Σύλλογος κατόπιν αδειών από την Εφορία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και τη Δασική Υπηρεσία Βυτίνας με τη βοήθεια εθελοντών συμπατριωτών από Τρόπαια και Βυζίκι καθάρισε τον Ιούλιο ένα μεγάλο μέρος του αρχαιολογικού χώρου της ΑΚΟΒΑΣ από τους θάμνους. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε τη δαπάνη για ράντισμα του καθαρισμένου χώρου προς αποφυγή νέας βλάστησης.

3. ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Ο Σύλλογος με τη σημαντική και πολύπλευρη βοήθεια του υπεύθυνου του μονοπατιού MainalonTrail κ. Γιάννη Λαγού έχει πετύχει με τη βοήθεια και των εθελοντών συμπατριωτών τη διάνοιξη του μονοπατιού «Σταυρός» (Τρόπαια) – «Μοναστήρι Ευαγγελίστριας» – «Καστροπολιτεία  Άκοβας». Τον Ιούλιο έγινε η σηματοδότηση του μονοπατιού με ειδικά ταμπελάκια, που δείχνουν το μονοπάτι στο περιπατητή. Στόχος είναι η ένωση του μονοπατιού με το ευρύτερο δίκτυο μονοπατιών της περιοχής μέσω του MainalonTrail και η πιστοποίησή του! 

4. ΦΡΑΓΜΑ – ΛΙΜΝΗ

Ο Σύλλογος με ενέργειές του έστειλε από κοινού με το Δήμαρχο έγγραφο προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/ΜΟΜΑ με αίτημα τη διαπλάτυνση του δρόμου Τρόπαια – Φράγμα – Λίμνη. Πράγματι λίγο πριν το 15αύγουστο κατέβηκε κλιμάκιο της ΜΟΜΑ στα Τρόπαια για επιτόπια αυτοψία πριν την έναρξη των εργασιών. Ευελπιστούμε ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια να αξιοποιήσει στο μέγιστο την ευκαιρία αυτή!

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες να αγκαλιάσουν τις ενέργειες του Συλλόγου και να «συστρατευτούν» στην ευόδωσή τους. Είναι αυτονόητο ότι κάθε ιδέα προς το κοινό στόχο είναι ευπρόσδεκτη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Τροπαιατών

Εγγραφείτε στον Επαγγελματικό Κατάλογο 

Κλεισθένους 7, Αθήνα Μαρίνης Πετρόπουλος 6972221033Άννα Βούτα 6937271770
info@syllogos-tropaiaton.gr, syllogostropaiaton@gmail.com     

ΕπισκεψιμότηταΕπισκεψιμότητα114214