Κλεισθένους 7, Αθήνα  Μαρίνης Πετρόπουλος 6972221033Άννα Βούτα 6937271770    info@syllogos-tropaiaton.gr, syllogostropaiaton@gmail.com    

logo

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ

ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΒΥΤΙΝΑΣ – ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ 

Ο Σύλλογος Τροπαιατών εδώ και αρκετούς μήνες με συνεχείς, επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες της Προέδρου του Άννας Βούτα συγκέντρωσε τη θετική συναίνεση όλων των Συλλόγων, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και των Επαγγελματιών της Γορτυνίας  προκειμένου από κοινού να διεκδικήσουν με κάθε μέσο την ολοκλήρωση της πολύπαθης Ε.Ο. Τρίπολης – Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας, που αποτελεί όχι μόνο ένα πάγιο αίτημα των Γορτυνίων, αλλά και ένα σημαντικό έργο πνοής για όλη την Πελοπόννησο.

Ο Σύλλογος Τροπαιατών οργάνωσε συγκέντρωση των Εκπροσώπων των Συλλόγων στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, όπου εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα και ορίστηκε Συντονιστική Επιτροπή, για να κινηθεί στοχευμένα προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπήρξαν επαφές με τους Βουλευτές του Νομού, καθώς και με αυτοδιοικητικούς του Δήμου Γορτυνίας. Εστάλησαν αιτήματα στους όμορους Δήμους Τρίπολης, Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, καλώντας τους να εκδώσουν σχετικές αποφάσεις, καθώς τα οφέλη από την ολοκλήρωση του οδικού άξονα θα είναι σημαντικά και πολλαπλά για όλους.

Τα Δημοτικά Συμβούλια των παραπάνω Δήμων εξέδωσαν πράγματι αποφάσεις για την ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού, αναδεικνύοντας έμπρακτα την σπουδαιότητα του έργου αυτού για τις τοπικές κοινωνίες και την πραγματική ανταποδοτικότητα του έργου, που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες και όχι μόνο αυτούς που σήμερα εξ’ ανάγκης διέρχονται τα δύσβατα, κουραστικά και επικίνδυνα τμήματα της (κατ’ όνομα μόνο) Εθνικής οδού.

Επιπλέον προηγηθεί αντίστοιχη απόφαση και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Έτσι έχουμε ετοιμάσει πλήρη φάκελο για το δρόμο που περιέχει:

  • Την υπ’αρ. 17-2022 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
  • Την υπ’ αρ. 27/2020 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας
  • Την υπ’αρ. 215/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης
  • Την υπ’ αρ. 57/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας
  • Την υπ’ αρ. 132/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου
  • Συναίνεση και ψήφισμα των Γορτυνιακών Συλλόγων
  • Συναίνεση από τους Προέδρους Κοινοτήτων της Γορτυνίας
  • Συναίνεση από τους Επαγγελματίες της Γορτυνίας

Η Επιτροπή Διεκδίκησης του δρόμου έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, προκειμένου να του καταθέσουν το σχετικό φάκελο και ως καθ’ ύλην αρμόδιος να μας ενημερώσει για την πορεία του έργου, αλλά και τις προοπτικές υλοποίησής του.

Τέλος, σε συνέχεια και της απόφασης της Συνέλευσης των Συλλόγων Γορτυνίας για ενεργοποίηση του «γορτυνιακού lobby», καλείται όποιος-α Γορτύνιος-α επιθυμεί, από όποια θέση και αν κατέχει, να συνδράμει σε αυτήν την κατεύθυνση.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΟΠΑΙΑΤΩΝ 

Ακολουθούν το ενημερωτικό του Συλλόγου Τροπαιατών προς τους Συλλόγους της Γορτυνίας για την Ε.Ο., η απάντηση του Περιφερειάρχη στους φορείς, το ψήφισμα των Συλλόγων της Γορτυνίας, οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας και των όμορων Δήμων Τρίπολης, Αρχ. Ολυμπίας, Πύργου, καθώς και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου : 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΚΥΒΕ 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 

Εγγραφείτε στον Επαγγελματικό Κατάλογο 

Κλεισθένους 7, Αθήνα Μαρίνης Πετρόπουλος 6972221033Άννα Βούτα 6937271770
info@syllogos-tropaiaton.gr, syllogostropaiaton@gmail.com     

ΕπισκεψιμότηταΕπισκεψιμότητα114904