Κλεισθένους 7, Αθήνα  Μαρίνης Πετρόπουλος 6972221033Άννα Βούτα 6937271770    info@syllogos-tropaiaton.gr, syllogostropaiaton@gmail.com    

logo

BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Σύλλογος Τροπαιατών Αθήνας με αφορμή την ευγενική προσφορά βιβλίων από την Τροπαιάτισσα ποιήτρια Ελένη Ηλιοπούλου-Ζαχαροπούλου οργάνωσε εκδήλωση με καφέ-bazaar βιβλίου την Κυριακή 1/7/2018 στο POLIS ART CAFE με μεγάλη επιτυχία και εκλεκτές παρουσίες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της προέδρου του Συλλόγου Άννας Βούτα και ακολούθησε σύντομη ευχαριστήρια ομιλία της βραβευμένης από την Ακαδημία Αθηνών ποιήτριας-δοκιμιογράφου Ελένης Ηλιοπούλου-Ζαχαροπούλου και βράβευσή της με τιμητική πλακέτα.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με εξαιρετική απαγγελία ποιημάτων και ευαίσθητη απόδοση μελοποιημένων ποιημάτων της στο πιάνο.

ΠΟΙΗΣΗ : Ελένη Ηλιοπούλου-Ζαχαροπούλου

ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ : Κωνσταντίνα Ν. Ζευκιλή, φιλόλογος, γλωσσολόγος, σύμβουλος επικοινωνίας και Μάρθα Παπαδοπούλου, φιλόλογος, ποιήτρια, ηθοποιός.

ΣΥΝΘΕΣΗ-ΠΙΑΝΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ : Νίκος Α. Νικητόπουλος, καθηγητής μουσικής  

Στην εκδήλωση πέραν των εκλεκτών Τροπαιατών παρευρέθησαν και μας τίμησαν ιδιαίτερα ο πρόεδρος των Βυζικιωτών κ. Τ. Παλυβός, ο πρώην πρόεδρος των Σταυροδρομιτών κ. Ν. Ζευκιλής και ο πρώην περιφερειακός διευθυντής μέσης εκπαίδευσης νοτίου Αιγαίου κ. Δ. Μεσσάρης.

Ευχαριστούμε θερμά για την δωρεά των βιβλίων και την οικονομική ενίσχυση  προς το Σύλλογο την Ελένη Ηλιοπούλου-Ζαχαροπούλου καθώς και τη συμπατριώτισσα Μαρίνα Σταθά, η οποία επίσης μας χάρισε από την βιβλιοθήκη της σημαντικό αριθμό βιβλίων.

Ελπίζουμε το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και άλλοι συμπατριώτες και ο καθένας μας να βρει τον τρόπο που του ταιριάζει για να προσφέρει στο Σύλλογό μας.

Αθήνα 5 / 7 / 2018

ΚΑΦΕ-BAZAAR ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΟΠΑΙΑΤΩΝ

Ο Σύλλογος Τροπαιατών Αθήνας με αφορμή την ευγενική προσφορά βιβλίων από την Τροπαιάτισσα ποιήτρια Ελένη Ηλιοπούλου-Ζαχαροπούλου οργάνωσε εκδήλωση με καφέ-bazaar την Κυριακή 1/7/2018 στο POLIS ART CAFE με μεγάλη επιτυχία και εκλεκτές παρουσίες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της προέδρου του Συλλόγου Άννας Βούτα και ακολούθησε σύντομη ευχαριστήρια ομιλία της ποιήτριας-δοκιμιογράφου Ελένης Ηλιοπούλου-Ζαχαροπούλου και βράβευσή της με τιμητική πλακέτα.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με εξαιρετική απαγγελία και ευαίσθητη απόδοση μελοποιημένων ποιημάτων της στο πιάνο.

ΠΟΙΗΣΗ : Ελένη Ηλιοπούλου-Ζαχαροπούλου

ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ : Κωνσταντίνα Ν. Ζευκιλή, φιλόλογος, γλωσσολόγος, σύμβουλος επικοινωνίας και Μάρθα Παπαδοπούλου, φιλόλογος, ποιήτρια, ηθοποιός.

ΣΥΝΘΕΣΗ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΠΙΑΝΟ : Νίκος Α. Νικητόπουλος

ΑΘΗΝΑ 15/1/2017

Ο Σύλλογος Τροπαιατών Αθήνας στις 4/12/2016 κατέβασε και εγκατέστησε ηχητικά μηχανήματα στο κέντρο των Τροπαίων στην αίθουσα του Δήμου (πρώην Παντοπωλείο Ζούκα).

Έτσι κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων 2016 και της Πρωτοχρονιάς 2017 για λίγες ώρες το πρωί και το απόγευμα ακούγονταν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ευχές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στο χωριό μας μία ευχάριστη εορταστική ατμόσφαιρα.

Ευχαριστούμε θερμά το Σάκη Βγενόπουλο, που εγκατέστησε τα μηχανήματα και τον Κώστα Νίτσο που ανέλαβε τη χρήση τους.

Το Δ.Σ.

30 / 5 / 2016

 Ημερίδα : "ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ - ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ" 2016

Μεγάλη επιτυχία είχε η ενημερωτική ημερίδα «Μονοπάτια - Καταλύματα», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22/5/2016 στις 11:00 στο Πνευματικό Κέντρο Τροπαίων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της πρόεδρου του Συλλόγου Τροπαιατών Άννας Βούτα, η οποία μετά τον σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στο σκεπτικό της συνάντησης και στην αναγκαιότητα σύνδεσης της περιοχής μας στο δίκτυο Menalon Trail. 
Ο κορμός του μονοπατιού Menalon Trail μπορεί να διασυνδεθεί με ένα παρά-πλευρο δίκτυο μονοπατιών, προσφέροντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία ανά-πτυξης τόσο της πεζοπορίας στη Γορτυνία όσο και της ίδιας της Γορτυνίας. 

Εισηγητής για τη διάνοιξη των παλιών μονοπατιών της περιοχής μας και την προοπτική σύνδεσής τους με το μονοπάτι Menalon trail ήταν ο εμπνευστής του κ. Γιάννης Λαγός, που ενημέρωσε περιεκτικά, αναλυτικά και γλαφυρά το κοινό. 

Εισηγήτρια για τα καταλύματα ήταν η κ. Γεωργία Δημοπούλου, υπεύθυνη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), που ενημέρωσε εμπεριστα-τωμένα για το νέο απλοποιημένο καθεστώς ενοικίασης δωματίων - κατοικιών. 

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Παρευρέθησαν μεταξύ των άλλων ο Αντιδήμαρχος, οι Πρόεδροι των χωριών της ευρύτερης περιοχής, μέλη του Συλλόγου Τροπαιατών και του Πολιτιστικού Συλλόγου, τέως κοινοτάρχες και πολλοί κάτοικοι κάθε ηλικίας. 

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μαρίνης Πετρόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους παρόντες, διατύπωσε συνοπτικά το συμπέρασμα της συνάντησης με μία εξίσωση!!! «Μονοπάτια + Καταλύματα = ήπια Ανάπτυξη της Γορτυνίας». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ενθουσιασμός και η αποφασιστικότητα ήταν τόση, ώστε τρεις ώρες μετά το πέρας της συνάντησης και με βροχερό καιρό, ομάδα αποτελούμενη από το δραστήριο μέλος του Συλλόγου μας Γιάννα Κλουκίνα, τις πάντα παρούσες οικογένειες Νικητόπουλου (Τάκης, Ευρυδίκη, Θοδωρής) και Πάτση (Τάκης, Κώστας, Νίκος, Γιώργος), ξεκίνησε διερευνητική πορεία στο μονοπάτι από το Σταυρό στα κάστρα της Άκοβας.

Συμπατριώτες πρέπει όλοι μας να αγκαλιάσουμε την προσπάθεια αυτή, ώστε τα μονοπάτια των προγόνων να μας οδηγήσουν στο δρόμο του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Ο Σύλλογος Τροπαιατών Αθήνας

Εγγραφείτε στον Επαγγελματικό Κατάλογο 

Κλεισθένους 7, Αθήνα Μαρίνης Πετρόπουλος 6972221033Άννα Βούτα 6937271770
info@syllogos-tropaiaton.gr, syllogostropaiaton@gmail.com     

ΕπισκεψιμότηταΕπισκεψιμότητα45019