Κλεισθένους 7, Αθήνα  Μαρίνης Πετρόπουλος 6972221033Άννα Βούτα 6937271770    info@syllogos-tropaiaton.gr, syllogostropaiaton@gmail.com    

logo

30 / 5 / 2016

 Ημερίδα : "ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ - ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ" 2016

Μεγάλη επιτυχία είχε η ενημερωτική ημερίδα «Μονοπάτια - Καταλύματα», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22/5/2016 στις 11:00 στο Πνευματικό Κέντρο Τροπαίων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της πρόεδρου του Συλλόγου Τροπαιατών Άννας Βούτα, η οποία μετά τον σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στο σκεπτικό της συνάντησης και στην αναγκαιότητα σύνδεσης της περιοχής μας στο δίκτυο Menalon Trail. 
Ο κορμός του μονοπατιού Menalon Trail μπορεί να διασυνδεθεί με ένα παρά-πλευρο δίκτυο μονοπατιών, προσφέροντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία ανά-πτυξης τόσο της πεζοπορίας στη Γορτυνία όσο και της ίδιας της Γορτυνίας. 

Εισηγητής για τη διάνοιξη των παλιών μονοπατιών της περιοχής μας και την προοπτική σύνδεσής τους με το μονοπάτι Menalon trail ήταν ο εμπνευστής του κ. Γιάννης Λαγός, που ενημέρωσε περιεκτικά, αναλυτικά και γλαφυρά το κοινό. 

Εισηγήτρια για τα καταλύματα ήταν η κ. Γεωργία Δημοπούλου, υπεύθυνη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), που ενημέρωσε εμπεριστα-τωμένα για το νέο απλοποιημένο καθεστώς ενοικίασης δωματίων - κατοικιών. 

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Παρευρέθησαν μεταξύ των άλλων ο Αντιδήμαρχος, οι Πρόεδροι των χωριών της ευρύτερης περιοχής, μέλη του Συλλόγου Τροπαιατών και του Πολιτιστικού Συλλόγου, τέως κοινοτάρχες και πολλοί κάτοικοι κάθε ηλικίας. 

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μαρίνης Πετρόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους παρόντες, διατύπωσε συνοπτικά το συμπέρασμα της συνάντησης με μία εξίσωση!!! «Μονοπάτια + Καταλύματα = ήπια Ανάπτυξη της Γορτυνίας». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ενθουσιασμός και η αποφασιστικότητα ήταν τόση, ώστε τρεις ώρες μετά το πέρας της συνάντησης και με βροχερό καιρό, ομάδα αποτελούμενη από το δραστήριο μέλος του Συλλόγου μας Γιάννα Κλουκίνα, τις πάντα παρούσες οικογένειες Νικητόπουλου (Τάκης, Ευρυδίκη, Θοδωρής) και Πάτση (Τάκης, Κώστας, Νίκος, Γιώργος), ξεκίνησε διερευνητική πορεία στο μονοπάτι από το Σταυρό στα κάστρα της Άκοβας.

Συμπατριώτες πρέπει όλοι μας να αγκαλιάσουμε την προσπάθεια αυτή, ώστε τα μονοπάτια των προγόνων να μας οδηγήσουν στο δρόμο του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Ο Σύλλογος Τροπαιατών Αθήνας

Εγγραφείτε στον Επαγγελματικό Κατάλογο 

Κλεισθένους 7, Αθήνα Μαρίνης Πετρόπουλος 6972221033Άννα Βούτα 6937271770
info@syllogos-tropaiaton.gr, syllogostropaiaton@gmail.com     

ΕπισκεψιμότηταΕπισκεψιμότητα114210