Κλεισθένους 7, Αθήνα  Μαρίνης Πετρόπουλος 6972221033Άννα Βούτα 6937271770    info@syllogos-tropaiaton.gr, syllogostropaiaton@gmail.com    

logo

 

Ο γάιδαρος στο πόκερ !!!

Ο Χρήστος Αλεξόπουλος, ο Τσονονικολής, συνήθιζε να τοποθετεί στο πέτο του σακακιού του ένα κλωνάρι μαντζουράνα, γι’ αυτό ήταν γνωστός και ως Μαντζουράνης. Ο Μαντζουράνης λοιπόν είχε στενή φιλία με τον αξέχαστο γιατρό Γάκη από το Βυζίκι, με τον οποίο έπαιζαν συχνά πόκερ «επί χρήμασι»!

Παραμονή πρωτοχρονιάς ο Μαντζουράνης περνούσε από την αγορά του χωριού με το γάϊδαρό του έξω από το καφενείο του Δημητρού Σύριου. Ο Γάκης, που καθότανε στο καφενείο, του λέει :

«Γεια σου Χρήστο, έλα να παίξουμε μια παρτίδα πόκερ για το καλό της μέρας!». 

Σταματάει ο Μαντζουράνης, δένει το γάϊδαρο, μπαίνει στο καφενείο και κάθονται. Ο Γάκης του προτείνει για στοίχημα να παίξουνε το γάϊδαρο. Ο Μαντζουράνης δέχεται, μοιράζουν χαρτί, αλλά για κακή του τύχη χάνει τρεις παρτίδες στο πόκερ.

Ο Γάκης, μέγας πλακατζής, παίρνει το γάϊδαρο του Μαντζουράνη, τον καβαλάει και αρχίζει καμαρωτός το γύρο του Αγιώργη, χαριτολογώντας πως τον κέρδισε στα χαρτιά! Μετά από κάμποσες βόλτες και αρκετή πλάκα, επέστρεψε το γάϊδαρο στο «καταϊδρωμένο» Μαντζουράνη.

Ένας Τροπαιάτης πάει και λέει το γεγονός αυτό στο Σταύρο Αλεξόπουλο, θείο του Μαντζουράνη στην Αθήνα. Ο θείος ακούγοντας τα τρομερά νέα, γίνεται θηρίο :

«Βρε τον ηλίθιο!, ακούς εκεί να παίξει στα χαρτιά το γάϊδαρό του!!! ... και δε μου λες? με το σαμάρι τον έπαιξε»?

«Ναι» του λέει ο άλλος, οπότε ο θείος έξω φρενών :

«Ε, τότε δεν είναι μόνο ηλίθιος, είναι και βλάκας ο ανηψιός μου»!!!

Πηγή : Μπάμπης Γ. Πεγής

Περιοδικό ΤΡΟΠΑΙΑ

Εγγραφείτε στον Επαγγελματικό Κατάλογο 

Κλεισθένους 7, Αθήνα Μαρίνης Πετρόπουλος 6972221033Άννα Βούτα 6937271770
info@syllogos-tropaiaton.gr, syllogostropaiaton@gmail.com     

ΕπισκεψιμότηταΕπισκεψιμότητα111753