Κλεισθένους 7, Αθήνα  Μαρίνης Πετρόπουλος 6972221033Άννα Βούτα 6937271770    info@syllogos-tropaiaton.gr, syllogostropaiaton@gmail.com    

logo

Αθήνα  5 / 5 / 2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

«Let’s do it Greece 2018»

 

Ο Σύλλογος Τροπαιατών Αθήνας την Κυριακή 29/04/2018 έλαβε μέρος στην Πανελλαδική Εκστρατεία «LET’S DO IT GREECE 2018», τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, στο πλαίσιο της οποίας συνεχίσαμε τον καθαρισμό  του χώρου των κάστρων της ΑΚΟΒΑΣ στη περιοχή Τροπαίων από τους θάμνους. Ήταν μια συνέχεια της προσπάθειας που ξεκινήσαμε στις 1-2/7/2017, αφού ανανεώσαμε τις σχετικές εγκρίσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και το Δασαρχείο Βυτίνας.

Στην ομάδα έλαβαν μέρος μέλη του Συλλόγου Τροπαιατών από Αθήνα, από τη νεολαία Τροπαίων οι Βασίλης Π. Νικητόπουλος, Νίκος Βγενόπουλος και Νίκος Κ. Πανόπουλος και υπάλληλοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος για μία ακόμη φορά ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και στήριξε την προσπάθεια με τη φυσική του παρουσία και την παραχώρηση εργατών, φορτηγού και εργαλείων του Δήμου.

Ο καθαρισμός του χώρου των κάστρων της ΑΚΟΒΑΣ κρίνεται αναγκαίος, ώστε να μπορεί να είναι επισκέψιμος από περιπατητές. Ο Σύλλογός μας έχει ήδη ανοίξει το μονοπάτι που ενώνει την ΑΚΟΒΑ και το μοναστήρι της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ με την ανατολική πλευρά των Τροπαίων (θέση ΣΤΑΥΡΟΣ). Επιθυμία και στόχος μας είναι στο άμεσο μέλλον να ενωθεί ο αρχαιολογικός χώρος της ΑΚΟΒΑΣ με το πιστοποιημένο μονοπάτι MainalonTrail. Έτσι πιστεύουμε ότι η ΑΚΟΒΑ μπορεί να αναδειχτεί και να γίνει για τον τουρίστα ένας ενδιάμεσος σταθμός μεταξύ Δημητσάνας – Βυτίνας και Ολυμπίας, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και το Δήμαρχο Γορτυνίας για τη βοήθειά τους στην εθελοντική αυτή εκστρατεία, η οποία μπορεί να γίνει απαρχή για μία πιο συντονισμένη προσπάθεια από τους κατοίκους της περιοχής για την ανάδειξη του χώρου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

tropaia
0shadow3

Iστορία των Τροπαίων  

ΑΧΙΟΤΗΕΑΤΑ
0shadow3

Αξιοθέατα εντός 

axiotheata ektos
0shadow3

Αξιοθέατα εκτός 

video tropaiaton
0shadow3

Video Τρόπαια  

    Επαγγελματικός Κατάλογος     

    Χρήσιμα Τηλέφωνα    

Εγγραφείτε στον Επαγγελματικό Κατάλογο 

Κλεισθένους 7, Αθήνα Μαρίνης Πετρόπουλος 6972221033Άννα Βούτα 6937271770
info@syllogos-tropaiaton.gr, syllogostropaiaton@gmail.com     

ΕπισκεψιμότηταΕπισκεψιμότητα98911