Κλεισθένους 7, Αθήνα  Μαρίνης Πετρόπουλος 6972221033Άννα Βούτα 6937271770    info@syllogos-tropaiaton.gr, syllogostropaiaton@gmail.com    

logo

                                                                                                                                                                                                                                         ΑΘΗΝΑ  05 - 11 - 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΟΠΑΙΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 7, ΑΘΗΝΑ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΟΠΑΙΑΤΩΝ (Οκτ. 2015 – Οκτ. 2017)

1. Εορταστικές δραστηριότητες

Μέλη του Συλλόγου μας μαζί με άλλους Τροπαιάτες είπαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα το Δεκέμβριο του 2015 μοιράζοντας σοκολατάκια και άλλα δώρα.

 • Κατά την διάρκεια των εορτών Χριστουγέννων 2016-Πρωτοχρονιάς ο Σύλλογος μερίμνησε για τη τοποθέτηση ηχητικής εγκατάστασης, που μετέδιδε εορταστική μουσική στο κέντρο των Τροπαίων.
 • Διοργανώθηκαν δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2016 και το 2017 με μεγάλη συμμετοχή και νεολαίας καθώς και πλούσιας λαχειοφόρου.

2. Προσπάθειες αποκατάστασης της πρόσβασης και χρήσης των γραφείων του Συλλόγου

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι στο κτήριο που στεγάζεται το γραφείο του Συλλόγου, τα περισσότερα γραφεία έχουν ξενοικιαστεί, υπάρχει κακοδιαχείριση από τους εκάστοτε διαχειριστές και από τους ιδιοκτήτες ελάχιστοι πληρώνουν τα κοινόχρηστα, μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος μας, οπότε :

 • έχει κοπεί το κοινόχρηστο ρεύμα λόγω υπέρογκων οφειλών
 • δεν λειτουργεί το ασανσέρ.
 • υπάρχουν χρέη Δημοτικών τελών και ΕΥΔΑΠ

Στη προσπάθεια να αναστρέψουμε αυτή την εικόνα της εγκατάλειψης και απαξίωσης του κτηρίου και φυσικά των γραφείων μας, κάναμε επίμονες και επίπονες συντονισμένες κινήσεις και ως σήμερα πετύχαμε:

 • μείωση του μισθού του διαχειριστή, της καθαρίστριας και κατάργηση της αμοιβής του κυλικειάρχη,
 • μείωση του κόστους συντήρησης του ασανσέρ.
 • να εξουσιοδοτηθεί ο διαχειριστής και να στείλει σε συνεργασία με Δικηγόρο εξώδικα σε ιδιοκτήτες που οφείλουν κοινόχρηστα

3. Εγγραφή του Συλλόγου στο ΤΑΠ – ΤΟΚ «ΑΛΦΕΙΟΣ – ΜΑΙΝΑΛΟ 2014-2020»

Ο Σύλλογος έγινε μέλος και πήρε μέρος στις εκλογές του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γορτυνίας – Μεγαλόπολης – Τρίπολης «ΑΛΦΕΙΟΣ – ΜΑΙΝΑΛΟ 2014-2020» για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου με τη παρουσία της Άννας Βούτα και του Μαρίνη Πετρόπουλου στο Ελληνικό Αρκαδίας. Το βήμα αυτό ήταν απαραίτητο για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία χρηματοδότησης των έργων της Κουκούλας από το ΕΣΠΑ.

4. Αξιοποίηση της Κουκούλας

Καθοριστικής σημασίας στην υπόθεση ΚΟΥΚΟΥΛΑ υπήρξε η εκ μέρους του συμπατριώτη μας Δημήτρη Πάτση δήλωση αναγνώρισης και αποδοχής της δωρεάς έκτασης για δρόμο, που είχε γίνει από τον πατέρα του Παναγιώτη Πάτση προς το Σύλλογο Τροπαιατών.

Ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση της Κουκούλας, τόσο στην έκταση ιδιοκτησίας του Συλλόγου, όσο και στις πρόσφατες εκτάσεις που δώρισαν-παραχώρησαν συμπατριώτες μας στο Σύλλογο, περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του χώρου με πλακόστρωση και κερκίδες, δενδροφύτευση, μονοπάτι που συνδέει θεματικούς σταθμούς και εκκλησάκι για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναψυχή και διοργάνωση εκδηλώσεων, αφού προηγηθεί εγκατάσταση ρεύματος και νερού από τον Δήμο.

Πετύχαμε :

 • Την αποτύπωση της τελικά διαθέσιμης έκτασης με νέο τοπογραφικό, μετά τις δωρεές – παραχωρήσεις και τον αποχαρακτηρισμό ως Δασικής, μέρους της έκτασης από το Δασαρχείο.
 • Τη σύνταξη νέων μεταγραφών ιδιοκτησίας.
 • Την υπογραφή σύμβασης μεταξύ Συλλόγου και Δήμου (χρησιδάνειο) για την ένταξη του σχεδιασμού αξιοποίησης της Κουκούλας στο ΕΣΠΑ προς χρηματοδότηση.

Η Γεν. Συνέλευση του Συλλόγου στις 7/5/2017 εξουσιοδότησε το Δ.Σ. του Συλλόγου για την υπογραφή της σύμβασης, προκειμένου να αναδειχθεί η περιοχή.

Η πρόεδρος Άννα Βούτα και ο αντιπρόεδρος Μαρίνης Πετρόπουλος έτρεξαν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη συμπλήρωση του φακέλου με τις απαραίτητες μελέτες. Στο όλο εγχείρημα σημαντική ήταν η βοήθεια με χρονολογική σειρά της κ. Τατούλη, της υπεύθυνης μηχανικού της περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Παυλοπούλου, των συμπατριωτών μας αρχιτεκτόνων κ. Λεωνίδα Παπαλαμπρόπουλου και Γεωργίας Συριοπούλου, του Δήμαρχου κ. Γιάννη Γιαννόπουλου και του συμπατριώτη μας δικηγόρου κ. Σπήλιου Σπηλιόπουλου, που ανέλαβε να διερευνήσει τη κατάλληλη μορφή σύμβασης μεταξύ Συλλόγου και Δήμου Γορτυνίας στο θέμα ΚΟΥΚΟΥΛΑ.

Στη συνέχεια ο φάκελος Παυλοπούλου και η αρχιτεκτονική μελέτη κατατέθηκαν στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, στην Αρχιτεκτονική επιτροπή και στη Πολεοδομία για έκδοση άδειας.

Η τελευταία ενημέρωση είναι ότι το ΕΣΠΑ εγκρίθηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2017 στο σύνολό του και εκτιμάται ότι στην αρχή του νέου έτους θα ξεκινήσουν οι δημοπρατήσεις.

5. Διαπλάτυνση δρόμου Τρόπαια - Φράγμα - Λίμνη Λάδωνα

Ο Σύλλογος κατέθεσε στις 24/4/2017 πρόταση διαπλάτυνσης του δρόμου Τρόπαια-Φράγμα-Λίμνη Λάδωνα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Διεύθυνση ΜΟΜΑ) με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου κ. Γιάννη Γιαννόπουλου.

Ο Δήμος ανέλαβε τα έξοδα εστίασης και διανυκτέρευσης του προσωπικού της ΜΟΜΑ για το διάστημα των εργασιών. Καθοριστική ήταν η συμβολή του κ. Σταύρου Καρκαλέτση, Τροπαιάτη από την μητέρα του κ. Αγγελική Κατσικερού.

Στις 10/8/2017 κλιμάκιο της ΜΟΜΑ κατέβηκε στα Τρόπαια με γραπτή υπηρεσιακή εντολή επιτόπιας εξέτασης της διαδρομής Τρόπαια-Φράγμα-Λίμνη. Όμως, για άγνωστους προς εμάς λόγους, οδηγήθηκε στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας και έφυγε άπρακτο σημειώνοντας στο έγγραφο της εντολής ανάγκη διάνοιξης μόνο 5χλμ στο χωριό Μουριά.

Ο Σύλλογος με επίμονες προσπάθειες επανέφερε το θέμα της διαπλάτυνσης στο αρχικό αίτημα και εντάχθηκε τελικά στο σχεδιασμό η διαδρομή Τρόπαια-Φράγμα-Λίμνη Λάδωνα (περίπου 12 χλμ) και η Μουριά για 5 χλμ..

Η υπόθεση ΜΟΜΑ έχει πάει στην οικονομική επιτροπή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για έγκριση δαπάνης ποσού 115.000 ευρώ.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου έγινε καταγραφή των ιδιοκτησιών που εφάπτονται στην υπό διαπλάτυνση διαδρομή και με την νομική υποστήριξη του κ. Σπήλιου Σπηλιόπουλου συντάξαμε έγγραφο παραχώρησης των ιδιοκτησιών χωρίς απαίτηση αποζημίωσης. Ήδη έχουμε αρχίσει την συλλογή υπογραφών.

6. Διάνοιξη μονοπατιών – Ανάδειξη της Άκοβας

Το μονοπάτι της Άκοβας ξεκίνησε με ημερίδα ενημέρωσης από τον Ι. Λαγό και συνεχίστηκε με εργασία πολλών ημερών σε διαφορετικές χρονικές περιόδους για τη διάνοιξη-καθαρισμό-σηματοδότηση από εθελοντές Τροπαιάτες. Η ευρωπαϊκή πιστοποίηση του μονοπατιού εξασφαλίζει τη παραμονή του Κέντρου Υγείας, των Τραπεζών και της Αστυνομίας στο χωριό μας.

Ο καθαρισμός και η ανάδειξη της καστροπολιτείας της Άκοβας, σε συνδυασμό με τα μονοπάτια και  την αύξηση της επισκεψιμότητας της λίμνης θα δώσουν ώθηση στην ήπια τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

7. Αναδιάρθρωση της ιστοσελίδας του Συλλόγου

Επειδή η ιστοσελίδα του Συλλόγου ήταν "αρχαία", δεν ήταν εύχρηστη και δεν είχε πολλές δυνατότητες προσθήκης υλικού, ήρθαμε σε συνεννόηση με την εταιρεία, η οποία, κατόπιν δικών μας προτάσεων και χωρίς επιπλέον επιβάρυνση πέραν της ετήσιας συνδρομής, επανασχεδίασε την Ιστοσελίδα, ώστε να είναι φιλική, ευέλικτη, με μενού-υπομενού, link, πολλές πληροφορίες και μετρητή επισκεπτών.

8. Δωρεά βιβλίων από κ. Ελένη Ζαχαροπούλου-Ηλιοπούλου

Σημαντική είναι η προσφορά της βραβευμένης από την Ακαδημία Αθηνών ποιήτριας κ. Ζαχαροπούλου – Ηλιοπούλου Ελένης, η οποία χάρισε στο Σύλλογό μας 951 βιβλία για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου μας. Στις αρχές του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση με καφέ ή αναψυκτικό σε χώρο στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα πωληθούν τα βιβλία σε πολύ χαμηλή τιμή και τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου.

9. Οικονομικός απολογισμός

Το απερχόμενο Δ.Σ. παρέλαβε ταμειακό απόθεμα ποσού 1.241,48 € τον Οκτώβριο του 2015 και παραδίδει ποσό 2.484,99 € στις 30/10/2017 με πληρωμένες τις μελέτες της ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ποσού 8.000 €.

Το  Δ.Σ. του  Συλλόγου  Τροπαιατών

tropaia
0shadow3

Iστορία των Τροπαίων  

ΑΧΙΟΤΗΕΑΤΑ
0shadow3

Αξιοθέατα εντός 

axiotheata ektos
0shadow3

Αξιοθέατα εκτός 

video tropaiaton
0shadow3

Video Τρόπαια  

    Επαγγελματικός Κατάλογος     

    Χρήσιμα Τηλέφωνα    

Εγγραφείτε στον Επαγγελματικό Κατάλογο 

Κλεισθένους 7, Αθήνα Μαρίνης Πετρόπουλος 6972221033Άννα Βούτα 6937271770
info@syllogos-tropaiaton.gr, syllogostropaiaton@gmail.com     

ΕπισκεψιμότηταΕπισκεψιμότητα98919